Drone is kostenbesparend

Natuurlijk, een drone heeft ook een kostenbesparend effect. Waar je eerst een hoogwerker moest inhuren of zelfs aan een helikopter moest denken, is een drone een relatief voordelige manier om vanuit een hoger perspectief beelden te schieten. Daarnaast worden drones ook gebruikt om de veiligheid te vergroten, drones worden gebruikt om inspecties te houden bij moeilijk bereikbare locaties, zoals bijvoorbeeld windturbines.

Houd je aan de regels!

Maar goed, wij richten ons natuurlijk op het inzetten van een drone voor marketingdoeleinden. En hoewel we het regelmatig inzetten, moeten we ook steeds vaker aangeven bij een klant dat dit niet altijd even gemakkelijk gaat. Terecht zijn er belangrijke regels en beperkingen waar je rekening mee moet houden. Maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is, we hebben mooie relaties binnen ons netwerk om specifieke drone-opnames op locaties waar je officiële vergunningen moet krijgen, toch te kunnen schieten.

Niet altijd een drone willen gebruiken

Toch moet je niet teveel met een drone willen werken. In mijn ogen is een drone puur een extra camerastandpunt, maar een video vanuit één standpunt is ook saai, daarom moet je echt zorgen voor een goede balans. Een dronevideo alléén is zelden interessant.

Een drone is geen doel op zichzelf

Al met al is een drone een mooie tool, maar niet een doel op zichzelf. Maar mocht je interesse hebben, dan denken wij natuurlijk mee voor het mooiste resultaat.
Veilig en volgens de regels.

Ook scoren met video?